Nesten en jonge dieren
  • Indien u een jong dier in nood vindt, let dan altijd op of er niet meer jonge dieren uit hetzelfde nest rond lopen. Vaak is dat namelijk wel het geval.
    Let u ook de dagen erna nog goed op of u de rest van de jongen niet alsnog vindt.
  • Bij nesten die bijvoorbeeld uit de boom gewaaid of gevallen zijn, kunnen de dieren dieper in het nest gekropen zijn. Pluis het nest daarom volledig uit, zodat u geen jong achterlaat. Neem het nest nooit mee, want deze zit vaak vol parasieten.
  • Als u een nest met moeder in nood vindt, dan altijd eerst de moeder oppakken, bij gebruik van de Wildlife Transportkit, in doos M plaatsen. Daarna pas de jongen één voor één erbij leggen. U gebruikt dan de grote handdoek voor de moeder en legt de jonge dieren met de kleine handdoek tegen haar aan.
Vervoer van de dieren naar de opvang

Het vervoer naar de desbetreffende opvang is een taak van de vinder van het dier of van de dierenambulance. Opvangcentra hebben hun handen vol aan de verzorging van de dieren en kunnen helaas niet ook nog het vervoer van de dieren regelen.

Dit probleem wordt per jaar groter en verdient politieke aandacht.

Vervoertips

De bijgeleverde dozen uit de Wildlife Transport Rescue Kit zijn standaard voorzien van luchtgaten en goed afsluitbaar. Zorg bij een eigen doos dat deze goed afgesloten is (voorzien van luchtgaten) zodat het dier er onderweg niet uit kan kruipen.

Dieren uit de natuur zijn stressgevoelig, daarom is het belangrijk de dieren zo rustig mogelijk te vervoeren, het dier moet zo min mogelijk zien of horen. De autoradio het liefst uit of heel zachtjes.